Pysymme edellee näissä pörröisissä karvakorvissa.

Eräänä päivänä kävin lankakaupassa ja lankojen lisäksi tarttui mukaan mallilehti. Huomasin siellä nimittäin neulotun kissan mallin patalapussa,oli myös lammasmalli. Siinä mallissa niitä kissoja oli vaikka kuinka monta kylläkin ja kaikki samanlaisia.

Mallista ilahtuneena sain inspiraation miltä malli näyttäisi virkattuna. Pitihän hyvä idea toteuttaa tietenkin,vaikka lopputulos olis vaikka mikälainen.

Ensin katsoin suurennuslasin (oli niin pieni kuva) kanssa mallin ruutupaperille ja sitten mietin kuinka monta virkkauspylvästä vastaa yhtä ruutua. Kokeilin neljää/yx ruutu, mutta kissasta alkoi tulla ylensyönyt ja matala kolli. Ei kun purkuun vaan. Sitten otin kolme/yx ruutu ja kissa alkoi vaikuttaa suht kissamaiselta,sekä vähemmän matalalta.

Hyvä, toteutimme tämän koon, ainut muutos joka malliin piti tehdä oli yksi ylimääräinen kerros, jotta kissa näyttäisi mittasuhteiltaan suht normaalilta. Päätin laittaa kissan istumaan pihanurmelle sinistä taivasta vasten. Näytti olevan suht kiva, jotakin puuttui ja malli näytti tylsältä. Siis jotain koristetta mukaan ja kohokuviota, jotta saisi ulottuvuutta työhön. Sitten lopuksi lisäsin vielä ompelemalla kissalle silmät ja viikset, sekä tein kukat nurmikolle.

Tässä nyt istuu pulska kolli kotikissa nurmikolla. Ompi ollut ruoka-aikana kotona näköjään. Tämä on siis patalappu, tausta tulee fleecestä.

425808.jpg